Skip to main content

Secretaris NCDH

Karin Nieuwenhof

Sinds 2019, en herkozen in 2021, is Karin Nieuwenhof de secretaris van de vereniging:

Karin Nieuwenhof 2019"De belangrijkste reden om mij destijds kandidaat te stellen was dat ik het erg belangrijk vind dat de Dalmatische hond een Nederlandse rasvereniging blijft houden. En niet zomaar een rasvereniging, maar de NCDH. Een club die al sinds 1947 bestaat bezit tenslotte ook al die jaren aan kennis. Daar de stekker uittrekken was voor mij geen optie. Mijn motto: ~If you really want to do something, you'll find a way. If you don't, you'll find an excuse.~ Ik ben gelukkig handig genoeg om op veel gebieden mijn steentje bij te kunnen dragen en met mijn diploma directiesecretaresse op zak denk ik deze functie goed te kunnen vervullen.

Van jongs af aan zijn honden als een rode draad terug te vinden in mijn leven. Ik heb mij nooit in een specifieke richting gespecialiseerd, maar zou mijzelf meer een generalist met een brede belangstelling op het gebied van honden in het algemeen willen noemen. Van alle rassen blijft de Dalmatische hond toch wel écht de leukste hoor. De intelligentie, het formaat, de energie, de humor en de aanhankelijkheid spreken mij het meeste aan. Thuis had ik 2 dalmatiërs, 2 teefjes Angel en Hailey. Angel is van 2008, geboren uit het 1e door mijn zus gefokte nestje van Dalmindy’s. Helaas is zij in 2021 op bijna 13-jarige leeftijd overleden. Hailey hebben we aangehouden uit het 2e nestje dat in 2011 geboren werd. De afgelopen jaren hebben we wel eens een nestje gefokt en ook waren we veel op hondenshows in binnen- en buitenland te vinden. Dit is op een wat lager pitje komen te staan, maar sinds de komst van de jonge reu Olav die bij mij zus woont en onze jongste spruit Maddie die bij mij en Hailey is komen wonen is dit (met veel plezier) weer aan het toenemen. 

Ik werk fulltime als marketing- & communicatiespecialist op het servicekantoor van Discus Dierenspeciaalzaken. Ik ben daar verantwoordelijk voor de online en offline marketingactiviteiten, zowel centraal als lokaal op maat voor de Discus winkels. Ik ben daarbij altijd op zoek naar de juiste balans tussen wensen en doelen voor het beste resultaat en zet zo mijn passie voor content én voor (huis)dieren om in het maken van sterke campagnes. Ik heb daarvoor o.a. bij een reclamebureau gewerkt en ben betrokken geweest bij de opstart van een online hondenschool en een vergelijkingssite binnen de huisdierenbranche. In maart heb ik mijn diploma gehaald voor de opleiding gezondheidscoach voor huisdieren (Pet Health Coach)."

Wil je graag kennismaken met onze secretaris? Vul dan s.v.p. het contactformulier in, dan neemt zij snel eens contact met je op.

Kennismaken 

Eléa Kroes 2e secretaris

Sinds april 2023 is Eléa Kroes de 2e secretaris van de vereniging:

Elea Kroes gezondheid fokkerij NCDH 2022"De NCDH is een grote rasvereniging en in het bestuur zitten bevlogen leden die zich met hart en ziel inzetten voor de Dalmatische hond. Zonder de inzet van deze leden kan de rasvereniging niet bestaan. Ik zie het vele werk dat verzet wordt binnen dit bestuur en in januari van dit jaar heb ik daarom aangeboden om te helpen waar ik kan. 

Samen met mijn man Philip en onze kinderen Gwen, Megan, Danique en Cillian woon ik op een akkerbouwbedrijf in Dronten. Bij ons wonen onder andere ook onze 3 dalmaten Mae, Dione en Bowie. Mae is 3 jaar en de moeder van Dione en Bowie. Samen met onze dochter Megan ben ik fokker van de Dalmatische hond. Megan had al op jonge leeftijd de droom om zelf fokster te zijn van dit ras. Ze was hierin zeer ernstig en na jaren van voorbereiding kwam deze droom in maart 2022 uit en hebben wij samen haar eerste nestje gefokt. Dit jaar hopen wij weer een nestje in ons midden te kunnen verwelkomen.

Naast mijn inmiddels grote passie voor de Dalmatische hond ben ik ook fokker van Kune Kune varkens. Af en toe hebben wij een toompje biggen en ook hebben wij dekberen beschikbaar die wij niet alleen bij onze eigen zeugen inzetten maar ook beschikbaar stellen voor andere Kune Kune fokkers.

In een ver verleden werkte ik met veel plezier als agrarisch docent dieren- en veehouderij. Later startte ik mijn eigen kinderdagverblijf en BSO op ons boerenerf. Het was een groene kinderopvang met een enorm grote ontdektuin, veel dieren en medewerkers met oog voor natuureducatie. Sinds enkele jaren ben ik hiermee gestopt om onder andere Philip te ondersteunen bij zijn werkzaamheden. Naast ons akkerbouwbedrijf heeft hij nog twee bedrijven. Door deze ervaringen denk ik de juiste vaardigheden te hebben die van pas komen bij deze bestuursfunctie. Ik wil mij graag meer inzetten in deze leuke vereniging!"

Wil je graag kennismaken met onze 2e secretaris? Vul dan s.v.p. het contactformulier in, dan neemt zij snel eens contact met je op.

Kennismaken 

De secretaris van de vereniging

De secretaris is het geheugen van de organisatie, ook wel de spil in het web genoemd. De secretaris verzorgt alle (uitgaande) communicatie en zorgt dat er makkelijk naar documenten, verslagen en contacten gezocht kan worden.

Taakbeschrijving

Taken van de secretaris bestaan o.a. uit:

 • Optreden als informatiepunt voor bestuur en buitenstaanders.
 • Zorgen dat post op tijd beantwoord wordt.
 • Beoordelen of ontvangen stukken onder de aandacht van het bestuur gebracht moeten worden.
 • Zorgen dat bestuursleden en betrokkenen op tijd beschikken over relevante informatie.
 • Relevante informatie verzamelen, ordenen en beheren in een toegankelijk archief.
 • Samen met de voorzitter de agenda voorbereiden.
 • Verslaglegging van vergaderingen en bijeenkomsten.
 • Vergaderstukken, verslagen en agenda naar bestuursleden sturen.
 • Overige correspondentie verrichten.
 • Samen het beleidsplan en jaarverslag opstellen.
 • De inschrijving bij de Kamer van Koophandel bewaken.