Secretaris NCDH

Karin Nieuwenhof

Sinds 2019, en herkozen in 2021, is Karin Nieuwenhof de secretaris van de vereniging:

Karin Nieuwenhof 2019"De belangrijkste reden om mij destijds kandidaat te stellen was dat ik het erg belangrijk vind dat de Dalmatische hond een Nederlandse rasvereniging blijft houden. En niet zomaar een rasvereniging, maar de NCDH. Een club die al sinds 1947 bestaat bezit tenslotte ook al die jaren aan kennis. Daar de stekker uittrekken was voor mij geen optie. Mijn motto: ~If you really want to do something, you'll find a way. If you don't, you'll find an excuse.~ Ik ben gelukkig handig genoeg om op veel gebieden mijn steentje bij te kunnen dragen en met mijn diploma directiesecretaresse op zak denk ik deze functie goed te kunnen vervullen.

Van jongs af aan zijn honden als een rode draad terug te vinden in mijn leven. Ik heb mij nooit in een specifieke richting gespecialiseerd, maar zou mijzelf meer een generalist met een brede belangstelling op het gebied van honden in het algemeen willen noemen. Van alle rassen blijft de Dalmatische hond toch wel écht de leukste hoor. De intelligentie, het formaat, de energie, de humor en de aanhankelijkheid spreken mij het meeste aan. Thuis had ik 2 dalmatiërs, 2 teefjes Angel en Hailey. Angel is van 2008, geboren uit het 1e door mijn zus gefokte nestje van Dalmindy’s. Helaas is zij in 2021 op bijna 13-jarige leeftijd overleden. Hailey hebben we aangehouden uit het 2e nestje dat in 2011 geboren werd. De afgelopen jaren hebben we wel eens een nestje gefokt en ook waren we veel op hondenshows in binnen- en buitenland te vinden. Dit is op een wat lager pitje komen te staan, maar sinds de komst van de jonge reu Olav die bij mij zus woont is dit (met veel plezier) weer aan het toenemen. 

Ik werk fulltime als marketing- & communicatiespecialist op het servicekantoor van Discus Dierenspeciaalzaken. Ik ben daar verantwoordelijk voor de online en offline marketingactiviteiten, zowel centraal als lokaal op maat voor de Discus winkels. Ik ben daarbij altijd op zoek naar de juiste balans tussen wensen en doelen voor het beste resultaat en zet zo mijn passie voor content én voor (huis)dieren om in het maken van sterke campagnes. Ik heb daarvoor o.a. bij een reclamebureau gewerkt en ben betrokken geweest bij de opstart van een online hondenschool en een vergelijkingssite binnen de huisdierenbranche. Momenteel volg ik de opleiding tot gezondheidscoach voor huisdieren waarvoor ik hopelijk begin 2023 mijn diploma haal."

Wil je graag kennismaken met onze secretaris? Vul dan s.v.p. het contactformulier in, dan neemt zij snel eens contact met je op.

Kennismaken 

De secretaris van de vereniging

De secretaris is het geheugen van de organisatie, ook wel de spil in het web genoemd. De secretaris verzorgt alle (uitgaande) communicatie en zorgt dat er makkelijk naar documenten, verslagen en contacten gezocht kan worden.

Taakbeschrijving

Taken van de secretaris bestaan o.a. uit:

 • Optreden als informatiepunt voor bestuur en buitenstaanders.
 • Zorgen dat post op tijd beantwoord wordt.
 • Beoordelen of ontvangen stukken onder de aandacht van het bestuur gebracht moeten worden.
 • Zorgen dat bestuursleden en betrokkenen op tijd beschikken over relevante informatie.
 • Relevante informatie verzamelen, ordenen en beheren in een toegankelijk archief.
 • Samen met de voorzitter de agenda voorbereiden.
 • Verslaglegging van vergaderingen en bijeenkomsten.
 • Vergaderstukken, verslagen en agenda naar bestuursleden sturen.
 • Overige correspondentie verrichten.
 • Samen het beleidsplan en jaarverslag opstellen.
 • De inschrijving bij de Kamer van Koophandel bewaken.