NCDHlogo Groot Nieuw6

N.C.D.H. Kampioenschapsclubmatch 2021

Met 2x CAC en titel ‘Clubwinner 2021’
(onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom Covid-19)


De voorbereidingen voor de kampioenschapsclubmatch zijn inmiddels in volle gang, en de inschrijving is geopend.

Coronapuppies welkom bij Kynologenclubs

Persbericht - Raad van Beheer

In veel media is er de laatste tijd sprake van vrees om de opvang van probleemhonden, de zg. coronapuppies.Honden die werden aangeschaft in het heetst van de coronapandemie, omdat men nu veel thuis is en een hond dan reuze gezellig is.

Fokgeschiktheidskeuring NCDH 26 juni 2021

Inschrijven voor deze fokgeschiktheidskeuring is alleen mogelijk wanneer de eigenaar van de hond lid is van de NCDH en de hond reeds staat ingeschreven in het NHSB. Bij inschrijving wordt gevraagd naar het lidnummer van de eigenaar. Honden mogen ingeschreven worden vanaf de leeftijd van 9 maanden.

Oproep: Jubileum Werkgroep

Voor het 75-jarig bestaan van de N.C.D.H.

Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat liefhebbers van de Dalmatische hond middels een stukje in De Hondenwereld werden opgeroepen om zich in een club te verenigen. Uiteindelijk resulteerde dit in de oprichtingsvergadering van de Nederlandse Club voor Dalmatische Honden (N.C.D.H.) die op 29 november 1947 in hotel Terminus te Utrecht gehouden werd.

Uitnodiging: Ledenbijeenkomst

Discussiemiddag voor fokkers en andere geïnteresseerden

Gedurende de afgelopen periode zijn er weer een aantal onderwerpen de revue gepasseerd waar wij graag eens samen met de leden over spreken. Met genoegen nodigen wij jullie daarom uit voor een nieuwe discussiemiddag.

Oproep: Werkgroep Hondengedrag

Vandaag de dag kan het toch enigszins een uitdaging zijn om jonge honden te socialiseren en op te voeden zoals we dat het liefst zouden willen doen. Wij vertrouwen er natuurlijk op dat de bij de N.C.D.H. aangesloten fokkers zich hier verantwoordelijk genoeg voor voelen en nieuwe puppy-eigenaren zo goed mogelijk begeleiden in deze toch vreemde en voor ons allen nieuwe situatie waarin deze puppy’s opgroeien.

Stambomen met een groen vinkje

De Raad van Beheer zal vanaf de start van de normenmatrix het groene vinkje en de ‘voldoet’-tekst op nieuwe stambomen gaan gebruiken. Daarvoor moet men aan alle normen voldoen. Voldoet men daar niet aan dan ontvangt de fokker een stamboom zonder toevoeging. Het eerder aangekondigde rode kruis komt te vervallen en zal niet meer geplaatst worden.

Pagina 1 van 6

© 1947 - 2021 Nederlandse Club voor Dalmatische Honden