Skip to main content

Penningmeester NCDH

Hèlen Kroon

Sinds 2019, en herkozen in 2021, is Hèlen Kroon bestuurslid van de vereniging. Na het aftreden van penningmeester Frits Schrijver op 15 april 2023 heeft zich geen nieuwe kandidaat voor het penningmeesterschap gemeld. Deze vacature staat nog steeds open. Hélen Kroon is voorlopig waarnemend penningmeester:

Algemeen Bestuurslid Helen Kroon NCDH 2022"Ik ben Hèlen Kroon, getrouwd met Ben van den Broek. Mijn motto is: samen staan we sterker. Juist nu in deze roerige tijden waarin de rashond nogal eens in een kwaad daglicht wordt gezet moeten we laten zien dat een Dalmaat een geweldig ras is. Hierom besloot ik in 2019 om wat te willen betekenen voor de club omdat ik zo van ons ras houd. Zonder de club heb je geen organisatie die de gezondheid en het karakter van de dalmatiërs in de gaten houdt. Er is dan tevens geen controle op de rasstandaard. Tegelijkertijd wil ik met mensen samen zijn die dezelfde passie voor dit (rare clowneske) ras delen. Door gebrek aan tijd, wie heeft dat niet, kan ik niet zelf alles in de gaten houden.

In 2001 kwam onze eerste dalmaat in ons gezin. Daarvoor hebben we altijd andere rassen gehad en was ik van mening dat het ras niet zoveel uitmaakte. Totdat...... Vanaf dat moment ben ik verslaafd. Ondertussen hebben we 7 dalmatiërs in ons leven mogen verwelkomen en helaas ook van 3 afscheid moeten nemen. Wij fokken zo nu en dan een nestje wat altijd een geweldige ervaring is en ook altijd weer moeilijk blijft bij het uitvliegen.

Na jarenlang een hondendagopvang met gedragstherapie voor honden in Zwaanshoek te hebben gehad, hebben we sinds 2018 een boerderij in Wernhout gekocht waar onze honden alle ruimte hebben om te spelen."

Ben je geïnteresseerd in onze vacature? Neem dan graag contact op met Hélen.  

Contact opnemen 

De penningmeester van de vereniging

Binnen een vereniging is het bestuur verantwoordelijk voor het geld. Eén persoon bereidt de beslissing die over het geld gemaakt worden voor: de penningmeester. Hij of zij vertaalt het inhoudelijk beleid naar een financieel overzicht. Wat is er wel en niet mogelijk binnen de rasvereniging? De penningmeester geeft antwoord in cijfers. Dat betekent dat de penningmeester over goed financieel inzicht moet beschikken. 

Taakbeschrijving

Taken van de penningmeester bestaan o.a. uit:

  • Een begroting opstellen.
  • Een financieel jaarverslag opstellen.
  • Een financiële planning voor meerdere jaren opstellen.
  • Financiële gegevens controleren en beoordelen.
  • Het bestuur en belanghebbenden informeren over de financiële stand van zaken.
  • Betaalopdrachten tekenen.
  • Relevante verzekeringen afsluiten.