Skip to main content

Penningmeester NCDH

Ronald Hoes

Sinds de ALV van 20 januari 2024 is Ronald Hoes bestuurslid van de vereniging. Hier werd hij per acclamatie aangenomen als onze nieuwe penningmeester.

"Sinds kort ben ik benoemd tot penningmeester van de NCDH. Zelf ben ik nog niet zolang lid van de NCDH. Na een zoektocht naar welke hond het beste bij ons zou passen, zijn wij uiteindelijk uitgekomen bij het eigenzinnige Dalmatische ras. Sinds 2021 hebben wij dan ook in IJsselstein (net onder Utrecht) Nellie in huis. Zoals velen van jullie zullen herkennen is er sindsdien geen dag meer saai met een dalmaat in huis.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als bestuurssecretaris van de ambulancezorg-organisatie in Den Haag. In mijn werk kom ik jaarlijks in aanraking met het proces rondom begroting en jaarrekening. Het leek me leuk om de aankomende jaren hiermee ook zelf aan de slag te gaan bij de NCDH. Naast dat ik van wielrennen, voetbal en films kijken houd, trek ik er vooral graag op uit met Nellie.

Heb je in de toekomst vragen of op- of aanmerkingen met betrekking tot alle financiële zaken van de NCDH? Mail me gerust"

Wil je graag in contact komen met onze penningmeester? Vul dan s.v.p. het contactformulier in, dan neemt hij snel eens contact met je op.

Contact opnemen 

De penningmeester van de vereniging

Binnen een vereniging is het bestuur verantwoordelijk voor het geld. Eén persoon bereidt de beslissing die over het geld gemaakt worden voor: de penningmeester. Hij of zij vertaalt het inhoudelijk beleid naar een financieel overzicht. Wat is er wel en niet mogelijk binnen de rasvereniging? De penningmeester geeft antwoord in cijfers. Dat betekent dat de penningmeester over goed financieel inzicht moet beschikken. 

Taakbeschrijving

Taken van de penningmeester bestaan o.a. uit:

  • Een begroting opstellen.
  • Een financieel jaarverslag opstellen.
  • Een financiële planning voor meerdere jaren opstellen.
  • Financiële gegevens controleren en beoordelen.
  • Het bestuur en belanghebbenden informeren over de financiële stand van zaken.
  • Betaalopdrachten tekenen.
  • Relevante verzekeringen afsluiten.