Skip to main content

Aanschaf

Ben je op zoek naar een puppy dalmatiër?

Een verantwoord gefokte pup vinden is een hele klus. Je wilt tenslotte een hele lieve, gezonde pup, die opgroeit tot een mooie stabiele volwassen Dalmatische hond en het liefst héél oud gaat worden! Bij onze rasvereniging ben je aan het juiste adres. Via ons fokkersoverzicht kun je contact leggen met bij de NCDH aangesloten fokkers.

Onze fokkers hebben het beste met de Dalmatische Hond voor, en zullen uitsluitend fokken met ouderdieren die getest zijn op de erfelijke afwijkingen die in het Verenigings Fokreglement (VFR) genoemd staan. Tevens zullen zij hun pups officieel testen op doofheid d.m.v. de zogeheten BAER-test.

Bij fokkers die aangesloten zijn bij onze vereniging worden regelmatig nestjes geboren. Je kunt bij dekberichten en geboorteberichten alle actuele nestjes vinden of contact opnemen met de pupinfo van de vereniging.

Pupinfo 

Waar koop ik een gezonde puppy?

Een Dalmatische pup met stamboom maakt deze pup niet automatisch een goed gefokte pup. Een stamboom is een afstammingscertificaat en geen gezondheidsgarantie! Je kunt de fokker van jouw toekomstige maatje om de gezondheidscertificaten vragen. Een betrokken en serieuze fokker zal deze graag aan je laten zien.

NCDH-fokkers 

Waar let je op als je bij de fokker op bezoek bent?

Aanschaf Puppy Dalmatier Kopen NCDH 2022De volgende punten zijn de minimale eisen hoe een fokker zijn/haar pups dient te laten opgroeien:

  • De omgeving waar de moeder en haar nest verblijven dient schoon en helder te zijn
  • De pups horen veel contact te hebben met hun omgeving, wat noodzakelijk is voor een goede socialisatie
  • De pups horen attent en onbevangen te zijn
  • De moeder dient attent en liefdevol naar haar pups te zijn 

Ieder bij een NCDH-lid gefokt nest wordt bezocht door de nestinventarisatie van de vereniging.

Meer info 

Waarom een stamboomhond?

Op de website van de Raad van Beheer lees je meer over de aanschaf van een stamboomhond en vind je eenvoudig de aangesloten rasverenigingen per ras.

Hoe zit dat precies met fokken? Waarom worden er zoveel puppy's uit het buitenland gehaald? En waar moet je op letten als je een rashond wil kopen? Daar weet Rony Doedijns alles van. Hij is directeur bij de Raad van Beheer, die staat voor de relatie tussen mensen en honden. Daarnaast weet hij ook hoe het eraan toegaat in de fokwereld. Luister hier naar zijn verhaal.