Skip to main content

Prijsindicatie

Wat kost een puppy?

Wanneer je interesse hebt om een Dalmatische pup aan te schaffen ga je op onderzoek uit. Één van de vragen tijdens deze onderzoeksfase zal zijn: Wat kost het om een Dalmatische pup aan te schaffen?

Laten we vooropstellen dat het elke fokker vrij staat om zelf de prijs voor de pups te bepalen. Wat er uiteindelijk betaald wordt is een zaak tussen pupkoper en fokker. Wel begrijpen wij, als rasvereniging, dat je als pupkoper graag wilt weten wat je ongeveer qua aankoopprijs voor een dalmatiërpup mag verwachten.

Daarom kijken wij, als rasvereniging, jaarlijks naar wat op dat moment een goede prijsindicatie is. In 2022 hebben wij met elkaar geconcludeerd dat € 1500,- een goede prijsindicatie is voor een pup waarvan de ouderdieren voldoen aan alle eisen die ons VFR (verenigingsfokrelgement) stelt. Dit is slechts een indicatie en het staat fokkers vrij een andere prijs voor de puppy's te vragen. De rasvereniging heeft hierin geen enkele zeggenschap.

Wij willen graag benadrukken dat bij de aanschaf van een puppy de prijs niet de voornaamste afweging zou moeten zijn. Wanneer je een dalmatiër koopt bij één van onze fokkers is er vaak veelvuldig contact, tijdens de periode dat de pups nog bij de fokker zijn, maar ook vaak nog daarna. Dit betekent dat het essentieel is om een goed gevoel te hebben over de fokker waar je de pup gaat kopen. Wij adviseren dan ook om met meerdere fokkers contact te hebben om de verschillen te voelen en te kiezen wie het beste bij jou past, voordat je een definitieve keuze maakt. Wees hier wel transparant over naar de fokkers.

NB. De feitelijke aanschaf is een zaak tussen jou als koper en de fokker. De NCDH kan slechts alleen advies geven!

Wat Kost Een Puppy Dalmatier NCDH 2022