Skip to main content

WAFDAL Evenement 2023 (Dutch)


17 februari 2023

In samenwerking met en georganiseerd door de NCDH

Programma overzicht

Vrijdag 26 mei

16:00-22:00 uur: aankomst met de camper/caravan

19:00 uur: pizza

Zaterdag 27 mei

10:30-14:00 uur: WAFDAL meeting (Download agenda)

16:30-18:30 uur: Lezing door Marjoleine Roosendaal

18:30-22:30 uur: WAFDAL dinner

Zondag 28 mei

9:30-18:00 uur: Pinkstershow Gorinchem

19:00/19:30 uur: BBQ op de kampeerplaats

Maandag 29 mei

9:30-17:00 uur: NCDH/WAFDAL show

Dinsdag 30 mei

8:00-9:00 uur: vertrek van de campers/caravans

 

Alle reserveringen kunnen worden gedaan via het inschrijfformulier op de NCDH-website,

Met uitzondering van de Pinkstershow en de NCDH/WAFDAL show. Voor de shows kunt u zich inschrijven via www.onlinedogshows.eu.

 

MELD JE AAN DOWNLOAD DE FLYER

Vrijdag 26 mei

Op vrijdag verwelkomen we de mensen die dicht bij de zaal willen parkeren. We hebben een vergunning om vanaf zaterdag en maandag te parkeren op een parkeerplaats dicht bij de locatie. Er is hier plaats voor 20 campers/caravans, dus wees snel met je reservering.

Dit is een plek waar geen voorzieningen zijn. Om je aan te melden voor deze kampeerplek hebben we je kenteken nodig. Zonder uw kenteken kunt u hier niet staan! De kentekens staan namelijk vermeld op de vergunning. Deze plekken kunnen tot 17 april gereserveerd worden. Daarna worden de geregistreerde kentekens doorgegeven om de vergunning op te maken. Vanwege het beperkte aantal plaatsen kunt u alleen voor de gehele periode reserveren. Uiteraard kunt u ervoor kiezen om later te komen of eerder te vertrekken. De kosten voor deze plek bedragen €30,-.

U kunt aankomen tussen 16:00-22:00 uur. Bij aankomst wordt gecontroleerd of uw kenteken op de vergunning staat. Voor wie voor 19:00 uur arriveert, kunnen we pizza's laten bezorgen voor €10,- per pizza.

Campings en hotels

Kamperen of overnachten in een hotel in de buurt

Wil je graag wat meer comfort. Dan is daar ruime keuze in.  Hieronder vind je een selectie aan campings, camperplekken en hotels in de buurt. Er zit voor ieder wat wils bij.

Campings in de buurt

  • Camping Everstein
  • Camping de Voormolen
  • Camping de Boomgaard
  • Camping de Krakeling

Camperplekken in de buurt

  • Campererf Biezenhoeve
  • Camper spot Vianen Ponthoeve (buitenstad 58, 4132AC, Vianen)
  • Camper spot Marnemoende (Noord IJsseldijk 107b, 3402PG, IJsselstein)

Hotels in de buurt

  • Van der Valk Vianen (honden enkel toegestaan in comfort kingsize kamers)
  • Hotel Epping IJsselstein (honden welkom zolang er geen overlast wordt veroorzaakt)
  • Ibis hotel Utrecht (honden welkom €15 per nacht)

 

Zaterdag 27 mei

WAFDAL vergadering

We beginnen zaterdag met de 2 jaarlijkse vergadering van de WAFDAL. Deze zal om 10:30 uur starten. Van 11:45-13:00 uur zal er een lunchpauze zijn. Voor €15,- euro per persoon kan je een lunch reserveren in het restaurant waar de vergadering plaatsvindt. Je bent natuurlijk ook vrij om buiten het restaurant je eigen lunch te nuttigen. Om 13:00 uur zal de vergadering hervat worden. Rond 14:00 uur hopen we de vergadering te kunnen afronden. De genodigden zullen hiervoor van uit het secretariaat van de WAFDAL een uitnodiging ontvangen.

Our WAFDAL exhibition takes place every 2 years in a different country. We are happy to be guests with our friends in Holland this time. Also this year we managed to invite two excellent judges for our show.

This year there is a special feature: the WAFDAL show is also the NCDH club show, so you can win double CAC and titles from both clubs.

 Frank Pfannenschmid - President of the WAFDAL

Hondenuitlaatplekken in de omgeving

Natuurlijk hebben we goed gekeken naar onze locatie in verband met de behoeften van onze honden. De honden mogen bij alles aanwezig zijn mits ze zich gedragen en aangelijnd of in een bench zitten. Maar ze houden ook van beweging en naar de toilet gaan. Gelukkig is er op loopafstand een heerlijk wandelgebied, de Wielerbaan. Honden los in Oude Wielerbaan en loslooproute Batau te Nieuwegein (doggydating.com)

Wil je meer variatie of wat verder weg? Dan zijn dit ook prachtige hondenuitlaatgebieden:

soesterduinen
Honden los in Lange Duinen te Soest? (doggydating.com)

hilversumse hei
Honden los in Hoorneboegse heide te Hilversum? (doggydating.com)

boswacherij auserlitz
Honden los in Boswachterij Austerlitz te Austerlitz? (doggydating.com) met een mooie piramide in het bos

vianense put
Honden los in Middelwaard te Vianen ut? (doggydating.com)

Op uitnodiging van de WAFDAL zal Marjoleine Roosendaal een lezing geven over: Waar gaat het fout bij fokstrategieën? Wat kun je vervolgens doen? En hoe kan Embark daar onderdeel van zijn?

We gaan het hebben over populatiebeheer en hoe cruciaal de samenwerking wereldwijd hier voor een ras in is.

Marjoleine roosendaal is al sinds 2002 werkzaam als wetenschapsjournalist. Ze heeft zich gespecialiseerd in fokkerij en genetica van honden, waarbij de genetica van kleur en vachten en hun relatie tot gezondheid haar bijzondere belangstelling heeft. Ze is ook nauw betrokken bij diverse outcrossprojecten in de kynologie. Deze lezing zal plaatsvinden van 16:30-18:30 uur. Voor WAFDAL leden (als jouw club lid is van de WAFDAL val je onder leden) is de lezing €15,- en voor niet-leden €20,-.

WAFDAL Dinner

Na de lezing is het traditionele WAFDAL dinner, dit start rond 18:30 uur. We kijken er naar uit samen met jullie een gezellige avond te hebben. Met heerlijk eten, fijne mensen en mooie gesprekken, geinspireerd door de lezing waar we hopelijk allemaal bij aanwezig zijn geweest. Het dinner zal in de vorm van een uitgebreid buffet zijn met voor ieder wat wils. Het dinner kost €35,- per persoon. Heb jij ook zin om hierbij aan te sluiten? Meld je dan snel aan. En proost samen met ons op ons prachtige ras!

Zondag 28 mei

Pinkstershow - Gorinchem

Op zondag is de internationale Pinkstershow in Gorinchem waar de cacib en cac te halen is. Dit is ongeveer 30 minuten rijden vanaf onze locatie. Je kan je hiervoor inschrijven via de website van Online Dogshows. https://www.onlinedogshows.eu/nl/Show/Index/2561/Id48ePinkstershow

BBQ op de kampeerplek

Zondagavond houden we een BBQ op de kampeerplek. Muziek, gezellig samen BBQ-en, kletsen en voor wie wil een beetje dansen. We zullen rond 19:00-19:30 starten. Er zijn verschillende menu’s te bestellen. Zo kan iedereen meedoen. Een kindermenu kost €11,- en een de vlees, vis of vegan menu’s kosten €21,-.

Leuke uitstapjes in en rond Utrecht

Wil je meer van de omgeving zien? Er is genoeg te doen hier. We hebben een aantal leuke uitstapjes geselecteerd waar je hond mee kan.

De Domtoren
De 112,32 meter hoge Domtoren is de hoogste kerktoren van Nederland. Iedereen die in utrecht is geboren moet in zijn leven minsten een keer de domtoren hebben beklommen luid het al sind dag en dauw in utrecht. Geniet gelijk van de prachtige stad aangezien de dom midden in de stad utrecht staat.

Dierentuin Amersfoort
Dierenpark amersfoort is een van de weinige dierentuinen in Nederland waar de hond gezellig mee mag! Een super leuk uitje voor hond en baas.

Kasteel de Haar
Kasteel de Haar is een van de mooiste in de provincie. In de prachtige tuinen van het kasteel kan je uren wandelen. De hond is hier van harte welkom in de tuinen.

Maandag 29 mei

Met trots organiseren wij op maandag 29 mei de jaarlijkse kampioenschapsclubmatch van de NCDH in combinatie met de WAFDAL show. Wij zijn erg blij met onze keurmeesters van dit jaar. Wij hebben mevrouw Carla Peck (NZ) en mevrouw Janet Saunders (UK) uitgenodigd en bereid gevonden om deze dag de honden te keuren. Carla Peck zal de reuen keuren en Janet Saunders zal de teven keuren. Samen kiezen ze de beste uit elke klasse, beste reu, beste teef, BOB en BOS. We verwelkomen jullie op de mooie locatie van KVN Nieuwegein. De NCDH/WAFDAL show is extra leuk omdat hier weer extra prijzen en titels te winnen zijn. Zo als gewoonlijk zullen er weer gezellige kraampjes zijn, een mooi gevulde goodiebag en een leuke kantine met allemaal lekkers. Aanmelden voor de show kan via de website van Online Dogshows www.onlinedogshows.eu.

Het kan zijn door de drukte en doordat we ook rekening moeten houden met de andere bedrijven in de omgeving dat je een klein stukje verder moet lopen. Even zware spullen afzetten voor aan het terrein is geen probleem. De auto’s moeten daarna wel op de aangegeven parkeerplaats worden geparkeerd.

Dinsdag 30 mei

De laatste kampeerders moeten vandaag het terrein voor 9:00 verlaten en alles netjes achterlaten.

Verder willen we de keurmeesters, de ringmedewerkers en alle vrijwilligers alvast heel hartelijk danken voor alle inspanningen die geleverd zijn of worden.

MELD JE AAN DOWNLOAD DE FLYER