Skip to main content

Uitnodiging fokkersbijeenkomst 'Help ik heb een (dek)reu'


26 mei 2024

De tweede bijeenkomst voor fokkers in 2024 vindt plaats op zaterdag 8 juni 2024 vanaf 14.00 uur in Soesterberg bij Simone en Peter van de kennel Apollo Estate.

Samen met de gezondheidscommissie hebben we een onderwerp gekozen waar veel over te bespreken valt. We merken dat de rol van reu erg onderbelicht is terwijl hij toch de helft van de genen meeneemt bij de aanstaande pups. Peter en Simone hebben zelf 2 reuen waarmee geshowd wordt en die ook ingezet worden in de fok. Zij hebben veel ervaring hierin.

Te denken valt aan: hoe belangrijk is de show en presentatie van de reu, hoe ga je om met aanvragen om een teef te laten dekken, welke kwalificaties zijn belangrijk, welke afspraken maak je en hoe leg je deze vast. Zo zijn er zeker nog veel meer vragen die opkomen en met elkaar besproken kunnen worden. Zeker genoeg om er weer een zinvolle bijeenkomst van te maken.

Hiernaast willen we ook bespreekbaar maken wat we allemaal voor de NCDH kunnen betekenen. Dit gaat over het aanmelden van nieuwe leden en het werven van vrijwilligers.

Aanmelden

Laten we er samen weer een interessante, leerzame en vooral ook gezellige bijeenkomst van maken. Ervaren fokkers, beginnende fokkers en leden die overwegen om een nest te gaan fokken, iedereen is van harte welkom! Wil je ook komen? Meld je dan aan via het formulier.

Heb je vragen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Commissie Fokkerij & Gezondheid