Skip to main content

Kom jij de gezondheidscommissie van de N.C.D.H. versterken?


16 augustus 2020

Om de gezondheidscommissie van onze rasvereniging, de Nederlandse Club van Dalmatische Honden, draaiende te kunnen houden zijn wij per direct op zoek naar meerdere commissieleden én een bestuurslid. In dit artikel vertellen we je meer over de functie- en taakomschrijvingen m.b.t. deze vacatures.

Waarom zijn commissies belangrijk?

Een rasvereniging heeft naast een bestuur ook diverse commissies nodig om haar doelen en wensen te bereiken. De commissies worden gekoppeld aan de portefeuilles van bestuursleden. Het bestuur blijft verantwoordelijk. Door gebruik te maken van verschillende commissies kan het bestuur uitvoerende taken overgedragen naar andere leden die hier voldoende tijd, kennis en de juiste competenties voor hebben. Zonder deze commissies krijgen bepaalde aspecten al snel te weinig aandacht.

Welke rol speelt de gezondheidscommissie?

Met name de gezondheidscommissie is van groot belang voor onze vereniging. Zowel de bevordering van de gezondheid en het welzijn van ons ras als ook de voorkoming en bestrijding van erfelijke gebreken, zijn één van de belangrijkste aspecten die onze vereniging ten doel heeft. Om dit doel na te streven zijn vrijwilligers nodig die zich hier voor in willen zetten. Enige kennis van zaken is voor een commissie als deze wel gewenst, maar vergeet hierbij niet dat een groot deel van deze kennis gaandeweg vergaard kan worden. Door veel ervaring op te doen en de juiste instelling en passie voor ons ras te hebben, is dit zeker mogelijk.

Vacatures binnen de gezondheidscommissie

Wanneer jij de gezondheidscommissie wil komen versterken zul je wat van je vrije tijd in moeten willen leveren voor de toekomst van ons zo geliefde ras. Ben jij hiertoe bereid en wil jij graag aan de slag om samen met andere leden ons ras gezond(er) te houden? Dan zijn onderstaande vacatures wellicht wat voor jou!
 

Vacature: Commissielid gezondheid

De focus binnen deze commissie ligt op de gezondheid van ons ras. De taken die binnen de gezondheidscommissie aan bod komen zijn over het algemeen goed onder te verdelen in:

  • Projecten (zoals de gezondheidsenquête),
  • Gezondheidsonderzoeken (die daaruit voortkomen) en,
  • Informatieverstrekking en kennisoverdracht naar de leden van de N.C.D.H.

Om de taken uit te voeren is overleg met je mede-commissieleden nodig. Dankzij de huidige technieken kan er digitaal vergaderd worden wat reiskosten en (reis-)tijd bespaart. Tevens biedt het de mogelijkheid sneller en efficiënter met elkaar te werken. Dit maakt het plaatsnemen in een commissie beter te combineren met alle vaak al tijdrovende bezigheden in je privéleven. Alsnog blijft het fijn om elkaar af en toe in een traditionele setting te ontmoeten om op die manier een betere verbinding met je mede-commissieleden te krijgen.

Vacature: Bestuurslid gezondheid

Als lid van het verenigingsbestuur bepaal jij mede het beleid voor de komende jaren en welke activiteiten we gaan uitvoeren. De focus voor jou als bestuurslid gezondheid ligt hierbij met name op de instandhouding en toekomst (van de gezondheid) van ons ras:

  • Je richt je voornamelijk op de voortgang en uitvoering van taken binnen de gezondheidscommissie. Je staat in nauw contact met deze commissie en bent de schakel tussen hen en het bestuur.
  • Je neemt deel aan bestuursvergaderingen en brengt daar verslag uit van hetgeen binnen de commissie is verricht.
  • Je ziet erop toe dat er goede en vertrouwensvolle samenwerkingen tussen alle betrokkenen tot stand komen.
  • Samen met de commissie zorgen jullie voor gezondheidsbevordering binnen ons ras, mede door hier gezondheidsgerelateerde projecten en onderzoeken voor op te starten. Hiervoor leg je contacten en maak je afspraken met samenwerkingspartners.
  • Je ziet erop toe dat er binnen de vereniging altijd gestreefd wordt om te staan voor het fokken van gezonde Dalmatische honden.
  • Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van gezondheid binnen de rashondenwereld. Deze wereld verandert immers, wat betekent dat onze vereniging mee moet kunnen veranderen.

Ben jij geïnteresseerd in een van deze vacatures? Heb je hier vragen over of wil je hier graag eens verder over in gesprek? Dan komen wij graag met jou in contact om samen te kijken naar wat jij voor de vereniging zou kunnen betekenen. Je kunt reageren door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..