Skip to main content

Jonge Honden en Veteranendag


06 september 2022

Keurmeester: mevr. Birgit Sluiter (NL)
Locatie: binnen bij RSV Barneveld
Sluiting inschrijving: 18 oktober 2022 om 23:59 uur

Op zaterdag 29 oktober a.s. organiseert de NCDH een Jonge Honden en Veteranendag op de prachtige binnenlocatie van Ruitersportvereniging Barneveld. Het belooft een leuke en gezellige dag te worden met een mix van keuringen, spelletjes en uiteraard onze inmiddels “beroemde” Dalmatiër-BINGO.

Inschrijven

Er zijn diverse stands aanwezig met allerlei leuke hebbedingetjes en lekkers voor onze gestippelde viervoeters. Ook hondenmasseur Saskia de Weerd is van de partij evenals fotograaf Mike Dols. Daarnaast wordt er deze dag gestart met een belangrijk gezondheidsonderzoek naar DCM (Dilated Cardiomyopathie) bij de Dalmatische hond. Leden van de NCDH kunnen hier tegen een gereduceerd tarief aan deelnemen. Interesse? Informeer naar de mogelijkheden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laagdrempelig kennismaken met een keuring
Voor de jonge honden én hun baasjes is de Jonge Honden en Veteranendag een uitgelezen kans om in een gezellige en ontspannen sfeer kennis te maken met een keuring; hoe verloopt een keuring en wat vindt de keurmeester van het uiterlijk en gedrag van mijn Dalmatische hond? Welke kwalificatie behaalt mijn hond en vallen we misschien wel in de prijzen? De Jonge Honden en Veteranendag is daarnaast een uitgelezen kans voor fokkers om hun nesten met Dalmatische puppy’s van de afgelopen 2 jaar bij elkaar te brengen; hoe leuk is het om je eigen nakomelingen-reünie te organiseren!

Leuk extraatje: De fokker waarvan deze dag de meeste nakomelingen zijn ingeschreven krijgt van de NCDH een professionele groepsfoto aangeboden!

Nóg een leuk extraatje: Leden van de NCDH kunnen een unieke kortingscode opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarmee zij € 5,- korting per ingeschreven hond krijgen!

Inschrijven

Funklasse voor honden met een ‘schoonheidsfoutje’
Het is ook weer mogelijk om in te schrijven in de Funklasse! Hier kunnen de honden met een 'schoonheidsfoutje' (alleen met stamboom) aan deelnemen. Heeft één van de nestgenootjes een blauw oogje of een kopvlek? Is jouw veteraan gecastreerd? Ook dan kun je dus gezellig aan deze dag deelnemen en leuke prijzen in de wacht slepen! De keuringen van de Funklasse zijn inclusief verslag en plaatsing, maar zonder kwalificatie. Aanmelden voor de Funklasse voor honden ouder dan 1 jaar kan alleen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De honden tot 1 jaar kunnen online via OnlineDogShow.eu ingeschreven worden.

Met trots je veteraan presenteren
De jeugd heeft de toekomst, maar de veteranen zijn het verleden! En omdat we trots mogen zijn op de ‘oude vedetten’ binnen ons ras die vaak op hoge leeftijd echt nog ‘fit for function’ zijn, besteden we hier deze dag ook extra aandacht aan. Voor de veteranen en hun baasjes is het een gezellig weerzien en samenzijn met andere veteranen, met de fokker van de hond, jongere broertjes en zusjes van de hond, misschien wel met nakomelingen van de hond én met andere liefhebbers van het ras. We delen tenslotte allen dezelfde passie!

Tijdens de keuring
De keurmeester zal de honden per klasse keuren en iedere hond krijgt een officieel keurverslag met kwalificatie. Echter, geen CAC, wel plaatsingen met rozetten en andere leuke prijzen. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zijn er de volgende klassen voorzien:

 • Puppy's in de leeftijd van 4-6 maanden
 • Puppy's in de leeftijd van 6-9 maanden
 • Jonge honden in de leeftijd van 9-18 maanden
 • Jonge honden in de leeftijd van 15-24 maanden
 • Veteranen in de leeftijd vanaf 8 jaar
 • Funklasse met honden in de leeftijd tot 1 jaar
 • Funklasse met honden in de leeftijd vanaf 1 jaar*

*inschrijven voor deze klasse kan door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na de individuele keuringen zijn er nog enkele extra prijzen te winnen!

 • Beste van de dag - Hier doen de beste baby, beste puppy, beste jeugdhond, beste van de tussenklasse, beste veteraan en beste van de funklasse aan mee.
 • Beste nest – Om hier als groep aan mee te kunnen doen dienen er minimaal 3 honden uit 1 nest deel te nemen.
 • Stippenkoning(in) - De reu en teef met de meeste stippen krijgen een leuk extraatje!

Deelname aan de 'Beste nest'-verkiezing en aan de overige activiteiten op deze dag zoals de spelletjes, de Dalmatiër-BINGO (met o.a. het onderdeel balans & coördinatie) en de hondenmassage zijn op de dag zelf te regelen. Inschrijven voor deze extra opties kan bij het secretariaat waar ook een prijslijst te vinden is. Deelname aan de ‘Beste nest’-verkiezing kost € 5,- per nest.

Jong geleerd, oud gedaan
Jonge honden én jonge handlers, we brengen ze graag samen op deze dag. Kinderen tot 10 jaar kunnen zich opgeven voor de kind/hond-show. Wie op de wedstrijddag minimaal 10 en maximaal 17 jaar oud is, kan aan de juniorhandling wedstrijd deelnemen. Een andere voorwaarde is dat de hond die meedoet een Dalmatische hond met stamboom is. Aanmelden kan vooraf door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ook op de dag zelf. Kosten voor deelname bedragen € 5,- per ingeschreven combinatie.

Kind/hond-show
De kind/hond-show is er voor de allerjongsten onder ons die het voor de fun een keertje uit willen proberen om een hondje te showen. Graag stimuleren wij de jeugd om nu al kennis te maken met het showen. Op een laagdrempelige en leuke wijze kunnen de kinderen (eventueel verkleed) samen met hun DAL-maatje de ring in. Lukt dit nog niet helemaal alleen, geen probleem, dan kan mama of papa meelopen in de ring.

Juniorhandling wedstrijd
Juniorhandling is het in competitieverband oefenen in het verantwoord en deskundig voorbrengen van een rashond, een vorm van sport met honden dus. ‘Junior’ omdat het door kinderen rond de tienerleeftijd en iets ouder kan worden beoefend. ‘Handling’ is het Engelse woord voor ‘omgaan met’ en samen is dat precies waar juniorhandling over gaat: het omgaan met honden door jeugdige mensen. En die jeugdige mensen noemen we dan handlers.

Inschrijven

Programma

08:00 uur - Locatie geopend
08:30 uur - Secretariaat geopend
09:30 uur - Opening door de voorzitter van de NCDH + aansluitend aanvang keuringen
12:30 uur – Lunchpauze
13:30 uur - Kind/hond-show & wedstrijd juniorhandling + aansluitend vervolg keuringen
15:30 uur - Start eindkeuring
17:00 uur - Einde

Aanvullende informatie

 • Papieren catalogus à € 5,- per stuk aan te vragen tijdens online inschrijving;
 • Keuringen inclusief verslag, kwalificatie, plaatsing en mooie prijzen;
 • Makkelijk te bereiken locatie met ruime parkeergelegenheden;
 • Binnenshow in een ruime en goed onderhouden rijbak van een ruitersportvereniging;
 • In het geval dat de show moet worden geannuleerd, wordt het inschrijfgeld terugbetaald.

Vragen over de dag zelf of over het inschrijven? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
We helpen je graag!

Tot ziens op zaterdag 29 oktober!

NCDH evenementencommissie