Skip to main content

Jonge Honden en Veteranendag 2023


24 september 2023

Op zaterdag 4 november 2023 organiseren wij onze Jonge honden & Veteranendag 2023! Wij nodigen iedereen van harte uit voor deze leuke dag! Er heerst een gezellige sfeer waarbij iedereen welkom is.

Waar:
Ruitersport Vereniging Barneveld E.O.
Thorbeckelaan 133
3771 EM Barneveld

Inschrijven voor deze keuring kan via: https://www.onlinedogshows.eu/nl/Show/Index/3028/NCDHjongenhonden_veteranendag2023

Onze Jonge honden & Veteranendag is een mooie dag om een keer te ervaren hoe het is om je hond te showen. De keurmeester, Henk Salm, houdt rekening met de onervarenheid. Hij geeft extra uitleg tijdens de keuring en elke exposant ontvangt een extra uitgebreid keurverslag van zijn/haar hond. Dit keurverslag geeft veel inzicht over de algehele conditie, de bouw, het gangwerk/de beweging en het gedrag/temperament van je hond. 

Ook is het natuurlijk een mooie kans voor een reünie, waarbij je zo meerdere nestgenoten in de ring kunt zien en daardoor een mooi beeld krijgt van het gehele nestje. Wil je zelf liever niet meedoen met de show? Misschien wil dan iemand anders jouw hond wel voorbrengen, of vind je het gezellig om alleen als bezoeker met je hond langs te komen. Ook dat is prima! Er is genoeg te zien en er zijn ook een paar leuke kraampjes te bezoeken. Kortom een super mooie gelegenheid om als fokker de puppy's met de nieuwe eigenaren terug te zien, en voor de eigenaren van deze jonge honden erg leuk om de nestgenootjes te kunnen zien!

Leuk extraatje: De fokker waarvan deze dag de meeste nakomelingen zijn ingeschreven krijgt van de NCDH een professionele groepsfoto aangeboden!

De jeugd heeft de toekomst, maar zonder onze veteranen waren we daar nooit gekomen! En omdat we trots mogen zijn op de ‘oude vedetten’ binnen ons ras die vaak op hoge leeftijd echt nog ‘fit for function’ zijn, besteden we hier deze dag ook extra aandacht aan. Voor de veteranen en hun baasjes is het een gezellig weerzien en samenzijn met andere veteranen, met de fokker van de hond, jongere broertjes en zusjes van de hond, misschien wel met nakomelingen van de hond én met andere liefhebbers van het ras. We delen tenslotte allen dezelfde passie!

Dit jaar geven we ook extra aandacht aan de kind-hond show en de junior handling. We willen graag onze kleinste deelnemers enthousiast maken voor dit mooie samenspel tussen hond en baas. Hoe leuk om samen met je “dal”maatje de ring in te kunnen! Uiteraard zijn er voor de kids weer leuke prijzen te winnen!

Vragen over de dag zelf of over het inschrijven? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We helpen je graag!

Hopelijk tot ziens op 4 november!

Met vriendelijke groeten,

Evenementencommissie NCDH