Skip to main content

HOERA! De nieuwe website is live!


19 november 2022

Op zaterdag 19 november 2022 bestaat de NCDH, de Nederlandse Club voor Dalmatische Honden, officieel 75 jaar. Gedurende het gehele jaar hebben we dit feestje op diverse activiteiten met elkaar gevierd, maar we gaan nog even door!

Op onze verjaardag vandaag doen we dit na de Algemene Ledenvergadering namelijk nog eens dunnetjes over onder het genot van een drankje en de lancering van de nieuwe website. Want bij een verjaardag hoort een cadeau, en bij een 75-jarig jubileum hoort toch écht een nieuwe website!

Hoe het begon
“75 jaar geleden, in 1947, stuitte mevr. De Laitte-Nanninga op een advertentie van de heer De Graaff, die een Dalmatische reu te koop aanbood. Hiermee was het eerste contact tussen serieuze Dalmatische hondenliefhebbers gelegd. Allengs werd het groepje groter en werd de mogelijkheid besproken om te proberen het in verval geraakte ras op een hoger peil te brengen. Men plaatste een stukje in het magazine ‘De Hondenwereld’, waarin liefhebbers van Dalmatische Honden opgeroepen werden zich in een club te verenigen. Reacties volgden en regelmatig vonden besprekingen plaats 'en petit comité'. Uiteindelijk resulteerde dit in de oprichtingsvergadering van de Nederlandse Club voor Dalmatische Honden (NCDH) op 19 november 1947 in hotel Terminus te Utrecht. Het eerste bestuur kende dhr. Duinker als voorzitter, dhr. De Graaff als vice-voorzitter en mevr. De Laitte-Nanninga als secretaris. Bij deze vergadering was ook mevr. Hoogendijk-Vierdag aanwezig, later keurmeester van het ras.”

Waar we nu staan
Nu 75 jaar later ziet de wereld om ons heen er een stuk anders uit, als ook de wereld van de kynologie. Als rasvereniging veranderen wij natuurlijk mee. Soms omdat we dat willen, soms omdat we moeten. Het is in alle opzichten dan ook een heel bijzonder jaar voor de NCDH. Een jaar waarin we vooruit zijn gaan kijken en we uitdagingen onbevangen en met een brede glimlach tegemoet gaan, precies zoals onze Dalmatische honden ons dat leren. Gelukkig raken steeds meer leden gemotiveerd om samen de schouders eronder te zetten, de doelen te behalen en onze wensen te vervullen. Want het stopt hier niet. Er gaan nog veel meer leuke dingen gebeuren! Houd onze nieuwe website en onze Facebookpagina goed in de gaten. 

Tijd voor vernieuwing
Eén van de stappen vooruit is de vernieuwde website. Naast dat de vereniging 75 jaar bestaat, ging onze website namelijk ook al een aardig tijdje mee. Het werd hoog tijd voor een opfrisbeurt. Een jubileum gaat ten slotte hand in hand met vernieuwing. Met trost presenteren we hierom vandaag onze nieuwe website.

Op www.ncdh.nl vind je niet alleen relevante informatie over onze rasvereniging en de dalmatiër als rashond, maar ook vele tips en kennisartikelen over het houden en verzorgen van dit geweldig leuke ras. Ieder lid van de vereniging heeft toegang tot een eigen account en ook voor onze fokkers zijn er extra mogelijkheden toegevoegd welke we steeds verder zullen uitbreiden. NCDH-leden krijgen hiermee toegang tot meer informatie en voor niet-leden verborgen pagina’s en opties op de website.

Een website is natuurlijk nooit af. De komende tijd zullen we steeds weer nieuwe opties toevoegen en de website zo goed mogelijk up-to-date houden. Bezoek onze website dus regelmatig om op de hoogte te blijven! Uiteraard horen we graag wat je onze nieuwe website vindt. Mis je nog informatie, zie je een foutje of heb je nog tips voor ons? Laat het ons dan weten door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op naar ons 100-jarige jubileum met ons favoriete ras, de Dalmatische hond, gezond en gelukkig aan onze zijde!