Skip to main content

Fokgeschiktheidskeuring NCDH 26 juni 2021


04 mei 2021

Inschrijven voor deze fokgeschiktheidskeuring is alleen mogelijk wanneer de eigenaar van de hond lid is van de NCDH en de hond reeds staat ingeschreven in het NHSB. Bij inschrijving wordt gevraagd naar het lidnummer van de eigenaar. Honden mogen ingeschreven worden vanaf de leeftijd van 9 maanden.

Echter bij teveel inschrijvingen wordt voorrang gegeven aan de honden die volgens het VFR ingezet mogen worden in de fokkerij (reu 12 maanden en teef 24 maanden). De kosten van deze fokgeschiktheidskeuring bedragen €50,- per hond. Het inschrijfgeld moet gelijktijdig met de inschrijving betaald worden via Ideal. Inschrijven kan tot en met 12 juni 2021. Meld je aan via het inschrijfformulier hieronder.

De honden zullen, volgens de richtlijnen van de Raad van Beheer, gekeurd worden door twee erkende raskeurmeesters. De keurmeesters die onze uitnodiging om te keuren hebben aanvaard zijn mevrouw Horsten-Ceustermans en mevrouw Halff-van Boven. Tijdens de fokgeschiktheidskeuring zullen de honden één voor één in de ring verschijnen en gekeurd worden. Iedere hond zal door beide keurmeesters afzonderlijk beoordeeld worden en voor iedere hond is ruim de tijd ingepland.

De fokgeschiktheidskeuring zal om 9:30 uur starten. Aangezien je slechts kort voor aanvang van de keuring van je eigen hond aanwezig mag zijn, ontvang je een week voorafgaand aan de keuring een programma waarin het exacte tijdstip vermeld staat waarop je met je hond in de ring moet verschijnen. Omdat wij gebonden zijn aan de richtlijnen van het RIVM is publiek op deze dag helaas niet welkom. Om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk op het terrein aanwezig zijn, mag je maximaal een half uur voor aanvang van de keuring van je hond aanwezig zijn en moet je direct na de keuring van je hond het terrein weer verlaten. Per deelnemende hond mogen er 2 begeleiders op het terrein aanwezig zijn. 

Wij vragen je om zoveel mogelijk de minimale afstand van 1,5 meter aan te houden. In de ring zal de afstand tussen de handler en de keurmeester kleiner kunnen zijn dan 1,5 meter. Om die reden stellen wij mondkapjes beschikbaar aan de keurmeesters en het ringpersoneel. Als eigenaar dien je zelf zorg te dragen voor een mondkapje. Toiletten zijn aanwezig. De kantine is zeer waarschijnlijk gesloten. Indien je verkoudheidsklachten, benauwdheid en/of koorts hebt op de dag van de fokgeschiktheidskeuring verzoeken wij je om thuis te blijven.