Skip to main content

Feestelijke uitreikingen en huldigingen 2023/2024


24 maart 2024

Afgelopen zaterdag 23 maart vond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. Een vast moment waarop ook een aantal feestelijke uitreikingen op de agenda staan. Voor dit jaar waren dit:

  • Freek Nierop Cup 2023
  • Nederlands kampioenen 2023
  • Jubilarissen 2024

Freek Nierop Cup 2023
De Freek Nierop Cup is bij de reuen gewonnen door Muta, Muta Baruka The Astonishing van André & Diana Kok. De Cortois beker bij de teven is gewonnen door Lily, Flying Spots Lily Of The Valley van Joëlla Verhek. Beide eigengefokte honden. De nieuwe wisseltrofeeën werden samen met een lijst met rozet uitgereikt aan de winnaars. De wisseltrofeeën bevatten een glazen blokje met daarin een 3D-weergave van Lady Sharon Of The Three Turnips, zij was de meest favoriete hond van Freek Nierop. Wanneer het licht aan gaat springt deze er samen met het logo en de tekst Freek Nierop Cup heel mooi uit. De prachtige rozetten in lijst zijn gemaakt door Spots on Ribbons.

Wil je graag meer lezen over deze competitie? Kijk dan even op https://www.ncdh.nl/shows/freek-nierop-cup

Voorbeeld prijzen ALV FNCUP 2023

 

Nederlands kampioenen 2023
Ook dit jaar werden de Dalmatische honden van NCDH-leden die in het afgelopen jaar Nederlands jeugdkampioen, Nederlands kampioen of Nederlands veteranenkampioen zijn geworden gehuldigd. Een hond kan Nederlands kampioen worden door op Nederlandse CAC- en/of CACIB tentoonstellingen de benodigde punten te behalen.

De volgende honden hebben in 2023 de vereiste punten voor het Nederlands jeugdkampioenschap weten te behalen en kregen een mooie glazen standaard als trofee uitgereikt:

  • Dalmacademy's Perfect Picture, Honey van Jacqueline Honing
  • Flaming Star Of The Million Hairs, Ziva van Dian Jacobs

Voorbeeld prijzen ALV NL kamp 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jubilarissen 2024
De vereniging kent dit jaar 5 leden die een 25-jarig jubileum te vieren hebben en 1 lid mag gehuldigd worden voor het 50-jarige jubileum! 2 jubilarissen waren op de ALV aanwezig en werden onder luid applaus gehuldigd met het 25-jarige jubileum als lid van de NCDH. Als dank voor hun jarenlange lidmaatschap ontvingen beide jubilarissen een prachtige dalmatiër-speld.

25 jaar lid NCDH 2024