Skip to main content

Feestelijke uitreikingen en huldigingen 2022/2023


19 april 2023

Afgelopen zaterdag 15 april vond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. Een vast moment waarop ook een aantal feestelijke uitreikingen op de agenda staan. Voor dit jaar waren dit:

  • Cortois bekers 2022
  • Nederlands kampioenen 2022
  • Jubilarissen 2023

Cortois bekers 2022
De Cortois beker is bij de reuen gewonnen door Miro, Laffay L'Hommage de Lacrima von Stella Matutina van Simone Maten & Peter Hoekstra. De Cortois beker bij de teven is gewonnen door Xya, v.d. Zuidzijde Jelly Popping Candy van Katja van den Eijnden. Simone en Peter waren helaas verhinderd. Zij nemen de prijzen op een later moment in ontvangst. Katja was wel aanwezig en kreeg de gerestaureerde en weer glimmende wisselbeker samen met een ingelijst certificaat uitgereikt op de ALV.

De Cortois bekers zijn in 1967 beschikbaar gesteld door Dhr. Wories met als doel het tentoonstellingsbezoek op de Nederlandse hondenshows te bevorderen. Zowel de reuen als de teven strijden voor een wisselbeker. Wil je hier graag meer over lezen, ben je benieuwd naar alle winnende honden of enkele leuke statistieken? Kijk dan even op www.ncdh.nl/shows/cortois-bekers

Cortois bekers april 2023Uitreiking Cortois beker teven 2022

Nederlands kampioenen 2022
Nieuw dit jaar was de huldiging van Dalmatische honden van NCDH-leden die in het afgelopen jaar Nederlands jeugdkampioen, Nederlands kampioen of Nederlands veteranenkampioen zijn geworden. Een hond kan Nederlands kampioen worden door op Nederlandse CAC- en/of CACIB tentoonstellingen de benodigde punten te behalen.

De volgende honden hebben in 2022 de vereiste punten voor het Nederlands kampioenschap weten te behalen en kregen een mooie glazen standaard als trofee uitgereikt:

  • Laffay L'Hommage de Lacrima von Stella Matutina, Miro van Simone Maten & Peter Hoekstra
  • d. Zuidzijde Jelly Popping Candy, Xya van Katja van den Eijnden
  • Sexy And I Know It Passionate About You, Demi van Mieke Hindrikx

Glazen trofee NCDH Dalmatsiche hond NL kampioenen 2022

Jubilarissen 2023
De vereniging kent dit jaar 4 leden die een 25-jarig jubileum te vieren hebben en 1 lid mag gehuldigd worden voor het 50-jarige jubileum! Onder luid applaus werd Anita van der Veen op de ALV gehuldigd met haar 25-jarig jubileum als lid van de NCDH. Voor jubilaris Ger Vermeulen werd tijdens de opening van de DIN-Fonds wandeling op 16 april aandacht aan dit bijzondere moment geschonken, waar zijn vrouw Diny aanwezig was om de felicitaties in ontvangst te nemen. Als dank voor hun jarenlange lidmaatschap ontvingen beide jubilarissen een prachtige dalmatiër-speld.

Huldiging jubilaris ALV 2023Huldiging jubilaris DIN wandeling 2023