Pups

 

Hoera, ik wil een pup!

U bent op zoek naar een pup en bent inmiddels aanbeland bij onze rasvereniging op zoek naar een fokker. De zoektocht naar een goede pup is soms een lastige taak voor een nieuwe eigenaar. Natuurlijk wilt u heel graag een lieve, gezonde pup die opgroeit tot een mooie volwassen Dalmatische Hond die het liefste heel oud gaat worden.

Onze fokkers hebben het beste met de Dalmatische Hond voor, en zullen uitsluitend fokken met ouderdieren die getest zijn op de erfelijke afwijkingen die in het Verenigings Fokreglement genoemd staan. Tevens zullen zij ook hun pups officieel testen op doofheid dmv de zogeheten BAER-test.

Bij fokkers die aangesloten zijn bij onze vereniging worden regelmatig nestjes geboren. U kunt op onze website een overzict vinden van alle actuele nestjes.

112

Gezondheid

Een pup met stamboom maakt deze pup niet automatisch een goed gefokte pup. Een stamboom is een afstammingscertificaat en geen gezondheidsgarantie. U kunt de fokker van uw keuze om de gezondheidscertificaten vragen, een betrokken en serieuze fokker zal deze graag aan u laten zien. U kunt hier voorbeelden van deze documenten vinden.

Punten om op te letten bij de fokker118

De volgende punten zijn de minimale eisen hoe een fokker zijn/haar pups dient te laten opgroeien:

Pupinformatie

Als service naar onze fokkers en mensen die op zoek zijn naar een dalmatische pup hebben wij pupinformatie.

Voor pupinformatie kunt u contact opnemen met:

Mevr. C. Vaandrager
Poldersmeetlaan 23
3214 TP Zuidland
tel: 0181 - 451.410
mail: pupinformatie@ncdh.nl