NCDHlogo Groot Nieuw6

Waarschuwing pup in coronatijd / malafide handel

 
De vraag naar pups – en dus ook naar dalmatiërpups – is in deze coronatijd enorm groot. Een hond is niet voor ‘even’, het is belangrijk dat u zich dit goed realiseert. Bent u nu veel thuis? Hoe gaat het dan straks als u weer naar kantoor gaat? Heeft u dan nog voldoende tijd voor de nieuwe huisgenoot? Een dalmatiër is een energieke hond die veel beweging nodig heeft. Kunt u dit straks nog bieden? Zaken om goed over na te denken.

Zoek een betrouwbare fokker
Heeft u besloten dat u ook na de coronatijd goed voor een hond kunt en wilt zorgen? En dat de dalmatiër qua ras goed bij u past? Dan begint de zoektocht naar een gezonde pup van een betrouwbare fokker. De vraag naar dalmatiërpups is op het moment vele malen groter dan het aanbod. U zult dus geduld moeten hebben. Maar een gezonde, goed gesocialiseerde pup is het wachten waard! Neem een kijkje op www.ncdh.nl/dalmatier-pups voor meer informatie. U kunt ook een mail sturen naar pupinformatie@ncdh.nl.

Pas op de malafide hondenfokkers
We zien momenteel een grote toename van de malafide hondenhandel. Pups worden meestal via Marktplaats verkocht. Ziet u een advertentie van een ‘fokker’ die dalmatiërpups aanbiedt die meteen naar een nieuwe baas kunnen? Dan moeten er alarmbellen gaan rinkelen. Hoe herkent u nu precies foute puppyhandel? De Dierenbescherming heeft een handige checklist gemaakt: www.dierenbescherming.nl/checklist-foute-puppyhandel. Laat u niet verleiden om een pup aan te schaffen bij een handelaar. Er gaat enorm veel dierenleed achter schuil. Bovendien bestaat de kans dat u problemen krijgt met de gezondheid en het gedrag van uw pup. Heeft u twijfels bij een bepaalde verkoper? Dan is ons advies: doe het niet!